Cum reducem costurile personalului unui service.. - ServiFy

Cum reducem costurile personalului unui service fără să reducem salariile

O întrebare la care s-au gândit mulți angajatori de-a lungul timpului — cum reușim să reducem costurile aferente personalului, fără să reducem din salariile angajaților. Înainte de a vorbi despre asta, să vedem însă ce se întâmplă în momentul în care sunt reduse salariile. 

Reducerea salariilor vine, de cele mai multe ori, la pachet cu un impact psihologic pentru angajat, care nu înțelege întru totul implicațiile acestei acțiuni, ci doar consecințele, adică faptul că el, la finalul lunii, primește mai puțini bani, deși muncește la fel de mult. 

În cele mai multe cazuri, acest lucru, pe termen lung, va genera pentru angajat un grad scăzut de implicare și motivație pentru muncă, ceea ce va duce la scăderea calității muncii. Iar când calitatea muncii scade, scad bineînțeles și încasările, ceea ce poate duce la o nouă reduce de salarii. Într-un final, riscul cel mai mare este să creăm un cerc vicios și să pierdem, din această cauza, angajați buni sau foarte dedicați. Ceea ce nu poate aduce nimic bun.

Răspunsul la întrebare este simplu — cea mai eficientă metodă de a reduce costurile personalului fără să reducem salariile este să creștem rapid gradul de productivitate al angajaților în așa fel încât ei să genereze încasări mai mari. Iar dacă încasările generate per angajat sunt mai mari, atunci automat costul care este alocat unui angajat devine mai mic.

Una dintre cele mai la îndemână modalități prin care poți crește rapid gradul de productivitate al angajaților este chiar aplicația noastră, ServiFy, care te ajută gestionezi atent timpul angajaților tăi în așa fel încât să-l organizezi cât mai bine și să existe cât mai puțin timp mort. 

Spre exemplu, un calcul simplu. Dacă ai folosi funcția de gestionare a timpului din aplicația ServiFy, să zicem că ai economisi 30 de minute pe zi pentru fiecare angajat. Asta înseamnă că în 22 de zile lucrătoare, ai reuși să obții 11 ore lucrătoare cu fiecare angajat, ore care pot fi la rândul lor monetizate. În situația în care, să zicem, ai 5 angajați, asta înseamnă 55 de ore lucrătoare, adică adică aproape o săptămână de ore lucrătoare. Uneori pare greu de crezut, dar da, o mișcare atât e simplă în aparență, ne poate aduce beneficii atât de mari.

Urmărește în continuare blogul nostru și descoperă noi și noi metode prin care îți poți face service-ul de nota 10. Pe săptămâna viitoare!

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta oricand!

Lasă un comentariu

four × 2 =