Cum angajam un mecanic bun si de incredere? - ServiFy

Cum angajăm un mecanic bun și de încredere

Angajarea unui nou membru în echipă este mai mereu o sarcină dificilă în acest domeniu. În primul rând din cauza numărului mic de candidați care au o formă de calificare acreditată. Iar în al doilea rând din cauza faptului că acest proces de selecție al candidaților solicită un set de cunoștințe despre psihologie organizațională. Doar că sunt foarte rare cazurile în care chiar avem un psiholog în echipă, așa că de cele mai multe ori selecția candidaților o facem chiar noi, proprietarii service-ului.Deci cum angajam un mecanic bun?

Luând în considerare toate aceste aspecte, am hotărât ca în articolul de astăzi să îți prezentăm câteva trucuri și strategii simple prin poți angaja în service-ul tău un mecanic bun și de încredere. Desigur, sunt foarte multe aspecte de luat în calcul și ținut cont la acest capitol, dar pentru toate există un început.

Nu aștepta să îți trimită mecanicii CV-ul

Cel mai simplu mod să angajam un mecanic bun este să trimiți tu oferte directe de angajare către mecanicii care te interesează. În felul acesta, scapi de toată etapa de selecție și stai de vorbă cu cineva pe care îl consideri capabil și potrivit.

Verifică 3 informații la întâmplare

În momentul în care procesul de selecție se apropie de final, iar numărul candidaților este unul mic, verifică din fiecare CV veridicitatea a 3 informații alese mai mult sau mai puțin la întâmplare. Poți suna un fost angajator, poți verifica seria unei licențe de curs și-așa mai departe. Pentru fiecare informație trecută în CV există cel puțin o metodă de verificare.

Solicită o probă practică

Oricând ești în dubii, solicită o probă practică și asistă candidatul pe parcursul probei. Asigură-te că proba pe care o propui este relevantă atât pentru tine ca si angajator, cât și pentru el ca posibil angajat. La fel ca în cazul verificărilor, aceste probe pot îmbrăca foarte multe forme. Ține de tine să o găsești pe cea mai potrivită pentru tine.

În cazul în care te afli în poziția de angajator și te ocupi chiar tu de selecția angajaților, recomandarea noastră este să începi un curs de resurse umane pentru că se va dovedi mai mult decât util pe tot parcursul activității tale.

Și nu în ultimul rând, pentru a proba eficiența angajaților tăi, folosește cu încredere ServiFy, cel mai bun manager de serivce care îți oferă control total asupra acțiunilor angajaților. În felul acesta știi tot timpul cum, unde și în ce fel își folosesc timpul. Îți mulțumim că ne-ai fost alături și te așteptăm săptămâna viitoare cu un nou articol.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta oricand!

Lasă un comentariu

five + 2 =