Cum alegi un service auto in care poti avea incerede? - ServiFy

Cum alegi un service auto in care poti sa ai incredere?

Cum alegi un service auto? In anul 2017, 13% din PIB-ul (produsul intern brut) Romaniei era asigurat de domeniul industriei auto, iar in anul 2019 Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) publica datele oficiale care arata ca pe teritoriul tarii noastre sunt inmatriculate circa 6.45 milioane de masini. 

Cu toate aceste date coroborate aflam, totusi, din aceleasi statistici ale DRPCIV, ca aproape 80% dintre aceste masini au o vechime de peste 11 ani.

In acest context, activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor reprezinta un sector economic profitabil care se afla in continua crestere.

Totodata, din datele actuale aflam ca aproape jumatate dintre service-urile auto din Romania functioneaza ilegal, sub protectia oferita de catre functionarii publici, dar si de catre clientii care inca aleg sa isi repare masinile in locatii fara autorizatie.

Aceste service-uri auto nu doar ca aduc un prejudiciu economiei in general, dar pun in pericol viata si integritatea fizica a participantilor la trafic.   Reparatiile se fac la nivelul sasielor, caroseriilor si bineinteles, nici o garantie nu este oferita in urma serviciilor prestate.

Asadar, cum stii ca service-ul auto pe care l-ai ales in baza recomandarilor prietenilor sau poate din reclamele din diverse medii este unul in care poti sa ai incredere?

In primul rand trebuie sa stii ca un service auto legal trebuie sa detina autorizatia tehnica eliberata de RAR. Poti cere ca acest document sa iti fie prezentat, desi, de cele mai multe ori, acesta va fi afisat in incinta service-ului.

In continuare, trebuie sa urmaresti toate celelalte aspecte care trebuie sa defineasca o afacere ca fiind functionala din punct de vedere legal: preturile sa fie afisate in receptie, informatiile pe care le soliciti despre intreg procesul de reparatie sa iti fie furnizate clar si concis si lucrurile sa fie cat mai transparente cu putinta.

Desi Romania inca se confrunta cu problema service-urile auto din locatii insalubre, fara autorizatii, au crescut in acelasi timp numarul service-urilor care ofera servicii ireprosabile.Le vei recunoaste usor pe acestea din urma prin faptul ca investesc in intretinerea spatiilor in care se repara masinile, pun accent pe calitate, angajatii sunt imbracati in uniforme si esti tratat cu profesionalism de la predarea masinii si pana la plata serviciilor efectuate. 

Service-urile care te castiga ca si client isi imbunatatesc continuu serviciile prin tehnologizare, digitalizare si oferirea transparentei in fiecare serviciu efectuat. 

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta oricand!

Lasă un comentariu

10 − 2 =